Carboxyterapi utan nålar

Carboxytherapy är "det största genombrottet för skönhetsbehandlingar sedan botox." Den används mycket framgångsrikt i olika behandlingsrutiner för kollagen‐ och elastinstimulering, vid vävnadsåtstramning och blekning samt reduktion av mörka påsar under ögonen. När koldioxid tillförs huden tolkar den det som syrebrist och reagerar genom att öka syretillförseln! En hög syrenivå är viktig för alla hudens funktioner och vid brist på syre blir den mer benägen att åldras samt ge akne, rodnad, irritation och åldersfläckar. 

Vid 30 års ålder har syrenivåerna i huden gått ned med 25% och med hela 50% vid 40 år! Vid behandling med koldioxid ökar blodflödet i huden ‐ ny microcirkulation uppstår och vävnaden får ökad närings‐ och syretillförsel samtidigt som dränering av överflödig vätska och slaggämnen påskyndas. Som en följd av den förbättrade cirkulationen och den ökade syretillförseln stimuleras kollagen och elastin genom aktivering av fibroblasterna. 

 Effekten blir en åtstramning av huden samt reducering av mörka ringar och påsar under ögonen. Även en grå och livlös hud får nytt liv och fin lyster av den förbättrade syresättningen. Passar även de med acneärr då den ökade microcirkulationen påskyndar läkningen och jämnar ut hudtonen. 

 Under en behandling Cliniccare Carboxytherapy tillförs koldioxid via en specialmask ‐ helt utan nålar!

 Behandlingen tar ca 50 min. Beroende på önskat resultat rekommenderas 4 ‐ 8 behandlingar med ett intervall på 7 - 14 dagar.